5 Zalige Zomerbars

Tine
zomerbarzomerpop-uptipsbelgievlaanderencitytripcity trip

De pop-up zomerbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij doen een toer langs enkele Vlaamse steden en stellen jullie onze favoriete adresjes voor. Helaas hebben we nog niet alle zomerbars kunnen uittesten - er moet ook nog gewerkt worden, nietwaar? - maar dit is alvast een selectie die je zelf ook eens moet uittesten.

  • Antwerpen - Bar Paniek

De favoriet van Tamara - medewerkster van hostel Pulcinella in Antwerpen - is Bar Paniek op het Eilandje, een artistieke pop-up bar in een grote loods die omgetoverd werd tot een groen plekje waar je rustig een hapje kan eten en drinken. "Toegegeven, het is gewoon dicht bij mij thuis, maar ik kom er gewoon graag voor de losse en leuke sfeer die er hangt. Een beetje zoals bij ons in de hostel! Het uitzicht op het water is uiteraard ook mooi meegenomen, zeker bij valavond na een mooie zomerdag."

Meer info op de facebookpagina

  • Gent - Gentse Zomer

Gent gesloten na de Gentse Feesten? Vergeet het, er zijn nog voldoende zomerbars die wel open zijn na de feesten. Zoals dit nieuwe initiatief op het prachtig groen domein rond kasteel Slotendries. Een oase van rust in een mooie setting met verschillende bars en eetstanden. Daarnaast worden op het domein verschillende activiteiten georganiseerd.

Open van 15 juni tot 17 september
Meer info op de website

  • Kortrijk - Nuba-Rmm

In het midden van een jarenlang verwaarloosd bosje aan de oevers van de Leie, openden twee ondernemers deze zomer een gezellige pop-up openluchtbar. Veruit de coolste zomerbar bij zomerse temperaturen. Geniet van je drankje op het strand of in de ligstoelen, terwijl de kids ravotten op de glijbanen en schommels.

Open van 21 juni tot 17 september
Meer info op de facebookpagina

  • Mechelen - Komeet

Eten en genieten staat centraal in Komeet. Tussen al het eten door maken ze ook plaats voor DJ-sets, akoestische shows, sport, spel en meer! Zo is er op vrijdag de strandbistro, op zaterdag strandsport en op zondag een brunch. De zomerbar ligt op de voormalige Comet-site, aan de Koningin Astridlaan 132.

Open van 23 juni tot 20 augustus. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag.
Meer info op de website

  • Oostende - Polé Polé Beach

Voetjes in het zand, cocktail in de hand, zwoele vibes in de lucht en de zee in het visier... wat heeft een mens nog meer nodig? Wel, misschien ook een beetje zon? Ontdek Polé Polé Beach, een strandbar met een nostalgische doorleefde sfeer gemixt met een “Caribbean Touch”.

Open van 17 juni tot 17 september.
Meer info op de Facebookpagina