jeugdherbergen RT @GroteRoutepaden: Deel je mening over Grote Routepaden.Zijn we goed bezig of zou je andere accenten leggen? https://t.co/qCriQTRzR6 http…
jeugdherbergen Word jij de nieuwe collega van #teamoostende? Hostel De Ploate in #Oostende zoekt een nieuwe medewerker!… https://t.co/wOdKQOFSWj
jeugdherbergen Nog tot morgen vind je ons op het #toegankelijk vakantiedorp van @toerisme_vla op de #REVAbeurs !… https://t.co/Xn0ETEgcqX
jeugdherbergen Uitgetest en goedgekeurd: het kunstenfestival #TheCrystalShip! Lees hier het verslag en onze tips:… https://t.co/uVRPYbsHde

Geef je merkkledij een tweede leven via The Empty Shop

header the empty shop antwerpen pulcinella

In december gaat The Empty Shop voor de tweede keer door in hostel Pulcinella in Antwerpen. De lounge wordt van 9 tot 18 december omgetoverd tot de mooiste designer kledingboetiek van Antwerpen. Het concept is simpel maar geniaal: een lege winkel wordt iedere dag gevuld met giften, die dezelfde dag nog verkocht worden voor het goede doel. Initiatiefnemer van het project is De Kringwinkel.

Hoe kan jij deelnemen?

Kom The Empty Shop vullen (designkleding doneren)
Ben je een winkel, merk of bedrijf met nog een stapel onverkochte kledingstukken, dan kan je een deel van je stock doneren aan The Empty Shop. Maar iedereen kan de shop vullen met mooie spullen. Heb je merkkledij liggen die je eigenlijk niet meer draagt maar waar je andere mensen een plezier kan doen? Schenk ze dan aan The Empty Shop. 

Kom The Empty Shop leeghalen (designkleding kopen)
Ben je fan van merkkledij en Belgisch ontwerpers? Kom dan zeker een kijkje nemen tussen de unieke exemplaren. De winkel is elke dag van 10 tot 18u open tussen 9 en 18 december.

Empty shop doneren leeghalen

Waar gaat de opbrengst naartoe?

De opbrengst gaat integraal naar een goed doel: het bieden van een eerste betaalde werkervaring aan vluchtelingen. Hoe meer stuks gedoneerd en verkocht worden, hoe meer vluchtelingen een eerste werkervaring kunnen krijgen.

The Empty Shop 2015

Na succesedities in steden als Sao Paulo, Manchester en Barcelona streek The Empty Shop in 2015 voor het eerst neer in de modestad Antwerpen. De eerste Belgische editie was meteen een schot in de roos. In totaal werd er meer dan 25.000 euro ingezameld voor het goede doel.

Honderden mensen liepen de deur van hostel Pulcinella dagelijks plat om hun mooie en dure stuks af te geven. Philip Heylen, Tanguy Ottomer en Antwerpse labels zoals Walter Van Beirendonck, Anne Kurris, Fragile en Essentiel kwamen kledij afgeven. Ook kledingketen H&M sloot zich aan bij het initiatief. In totaal werd er zo’n 3.209 kilogram kleding verzameld, kwamen er zo'n 528 klanten langs en werden er 1.031 stuks verkocht. De opbrengst ging integraal naar Kamiano vzw  die zich ontfermt over daklozen en minderbedeelden.

Waar moet je zijn?

Bogaardeplein 1
2000 Antwerpen
Meer info: emptyshop.be
 
Sfeerfoto's van The Empty Shop 2015

Empty Shop Antwerpen 2015 collage

Copyright 2013 © VJH - Vlaamse Jeugdherbergen vzw. Alle rechten voorbehouden. Designed By ProRa & Steven for VJH