jeugdherbergen RT @GroteRoutepaden: Deel je mening over Grote Routepaden.Zijn we goed bezig of zou je andere accenten leggen? https://t.co/qCriQTRzR6 http…
jeugdherbergen Word jij de nieuwe collega van #teamoostende? Hostel De Ploate in #Oostende zoekt een nieuwe medewerker!… https://t.co/wOdKQOFSWj
jeugdherbergen Nog tot morgen vind je ons op het #toegankelijk vakantiedorp van @toerisme_vla op de #REVAbeurs !… https://t.co/Xn0ETEgcqX
jeugdherbergen Uitgetest en goedgekeurd: het kunstenfestival #TheCrystalShip! Lees hier het verslag en onze tips:… https://t.co/uVRPYbsHde

All In Hostels - daar werken we samen aan!

toegankelijke hostels all in header (c)Kris Jacobs

'IEDEREEN VERDIENT VAKANTIE!' - Het is een slogan van Toerisme Vlaanderen waar wij meer dan achter staan. Ook wij geloven in de positieve effecten van vakantie en vinden dat iedereen recht heeft op ontspanning, vrije tijd en vakantie. Ongeacht leeftijd, inkomen, beperking of welke drempel dan ook. Samen met heel wat andere Vlaamse vakantiemakers leverden we al heel wat inspanningen om drempels weg te werken of te verminderen.
Partner Iedereen verdient vakantie

En die resultaten mogen gezien worden. Momenteel telt ons netwerk in Vlaanderen 9 hostels met een A label en 3 hostels met een A+ label, het toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen.

Over het toegankelijkheidslabel

Vakantieverblijven, toeristische infokantoren en bezoekerscentra in Vlaanderen kunnen een beschermd toegankelijkheidslabel behalen. Toerisme Vlaanderen werkt hiervoor met twee labels, zodat je in één oogopslag kunt tonen waaraan de klant zich mag verwachten.

AplustoegHet label A+
Gebouwen met het label A+ zijn comfortabel en zelfstandig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

 

AtoegHet label A
Gebouwen met het label A zijn basistoegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Af en toe is er misschien een extra inspanning of een helper nodig.


Toegankelijke hostels

In totaal telt ons netwerk momenteel 12 “toegankelijke hostels”, hostels met een A of A+ label. Dat wil o.a. zeggen dat de jeugdherberg toegankelijk is met een rolstoel en dat er een aantal aangepaste kamers zijn, samen met aangepast sanitair. Daarnaast is er ook duidelijke signalisatie voorzien. Het label voor toegankelijk toerisme geeft een belangrijke eerste indruk, maar vertelt niet alles. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van een specifieke hostel, vraag dan inlichtingen bij de hostel of raadpleeg het gedetailleerde verslag op www.toevla.be.

Hostels met een A+ label


Hostels met een A label

 

Bezoek ons op REVA

Van 20 tot 22 april 2017 vind je ons terug op REVA in Gent. Op deze informatiebeurs vind je alles over leven met een beperking. Over hulpmiddelen en diensten om goed te kunnen leven. En over de prettige kanten van het leven  zoals sport, ontspanning en uiteraard reizen. Je vindt ons terug op het vakantiedorp van Toerisme Vlaanderen – stand F2.01. Tot dan!

Gratis tickets
Wil jij naar de REVA beurs of ken je iemand die je een plezier kan doen met een gratis ticket? Download dan hier onze uitnodiging.

 REVA2017 banner NL

 

Copyright 2013 © VJH - Vlaamse Jeugdherbergen vzw. Alle rechten voorbehouden. Designed By ProRa & Steven for VJH