U bent hier

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden - versie 01/09/2023

Algemene informatie van de logiesverstrekker :

Vlaamse Jeugdherbergen vzw (VJH)
Beatrijslaan 72
B - 2050 Antwerpen
KBO-nr: 0406.674.478

Tel : (+32) 3 232 72 18
Email : info [at] vjh [dot] be 
www.jeugdherbergen.be 

VERKOOPSVOORWAARDEN

Deze algemene verkoopsvoorwaarden hebben betrekking op de online reservatie en betaling van overnachtingen en extra aangeboden diensten (vb maaltijden, lidkaart,...) via www.jeugdherbergen.be.  
Deze algemene verkoopsvoorwaarden zijn onderworpen aan het Belgisch Recht. In geval van discussie, zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijke arrondissement Antwerpen bevoegd.

Tarieven : 

De op de website vermelde tarieven zijn in Euro. In sommige steden en gemeenten is een extra toeristentax te betalen.

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw, behoudt zich het recht voor de tarieven op elk ogenblik aan te passen, zonder voorafgaandelijke verwittiging. Reeds bevestigde en betaalde reservaties zullen evenwel steeds gefactureerd worden aan het tarief dat op het ogenblik van de reservatie geldig was. 

Lidmaatschap : 

VJH is een ledenorganisatie. Om in één van onze hostels te verblijven kun je jaarlid of daglid worden. Als jaarlid koop je een lidkaart  van een - door Hostelling International (HI) erkende – jeugdherbergfederatie en krijg je minimum 10% korting op overnachtingen in HI hostels in binnen- en buitenland. Bovendien profiteer je van verschillende extra’s! Als daglid betaal je per overnachting een daglidmaatschap, inbegrepen in het overnachtingstarief.

De VJH lidkaart kan online gekocht worden via het formulier op www.jeugdherbergen.be/lidkaart, tijdens de online reservatie of in één van onze jeugdherbergen. De lidkaart is 12 maanden geldig. Conform artikel VI.53 van het wetboek van economisch recht, beschikt de klant niet over het recht om van de aankoop af te zien.

Online reservaties : 

Reserveren via internet kan voor individuele reizigers, gezinnen of groepjes van maximum 9 personen. Elke reservatie dient onmiddellijk te worden betaald d.m.v. een kredietkaart (VISA of Mastercard) of Bancontact/Maestro en wordt automatisch bevestigd door de Vlaamse Jeugdherbergen vzw. Ook indien u kiest om te betalen met een kredietkaart, wordt het bedrag onmiddellijk na uw bevestiging van betaling van uw rekening gedebiteerd. Enkel het unieke bevestigingsnummer in combinatie met het betalingsbewijs garandeert je reservering. Wanneer de gast na de geboekte aankomstdag arriveert of helemaal niet komt, vervalt deze garantie en is er geen gehele of gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. De uiterste wijzigings- of annulatiedatum wordt vermeld op het bevestigingsbewijs dat door de gast kan worden afgeprint en dat naar de gast wordt doorgezonden voor zover een geldig emailadres werd opgegeven. 

Eenmaal deze datum voorbij, kan er geen wijziging of terugbetaling meer gebeuren. Elke wijziging of annulatie dient schriftelijk of via email te worden doorgegeven aan de verantwoordelijke van de betrokken jeugdherberg. 

De jeugdherberg behoudt zich het recht voor de klant de toegang tot de jeugdherberg te ontzeggen wanneer het gedrag van de klant storend is voor de andere gasten en/of het algemeen belang van de jeugdherberg schaadt.

Annulatievoorwaarden :

Reservaties via deze website kunnen niet worden gewijzigd. Annulaties dienen steeds schriftelijk te gebeuren – hetzij per brief of email. Bij annulaties per brief geldt de poststempel als bewijs. De annulatiekosten zijn steeds verplicht ongeacht de reden van annulatie. Eventuele terugbetalingen gebeuren enkel via onze kredietkaart “aquirer” met name Ingenico Group

Annulatiekosten :

De kosten verbonden aan annulaties zijn als volgt:
Er kan gratis geannuleerd worden tot 12u00 de dag voor aankomst
Annulaties die gebeuren na 12u00 de dag voor aankomst: 100% van de totale kosten
Bij een no-show zal de eerste nacht 100% aangerekend worden.

Voor groepen kunnen deze kosten verschillen. Zo wordt er op voorhand een duidelijk contract opgesteld waarin specifieke richtlijnen en alsook annulatievoorwaarden in staan vermeld.

Overmacht : 

Wanneer door onvoorziene omstandigheden een reservatie niet kan worden opgenomen, kan de VJH daar niet verantwoordelijk voor worden gesteld. Deze gevallen van overmacht kunnen zijn – zonder dat deze lijst zich ertoe beperkt – een oorlog, burgeroorlog, natuurrampen, een brand, terroristische acties, technische problemen met het openbaar vervoer, sluiting van havens en/of luchthavens, vakbondsacties, epidemieën, quarantaine, meteorologische omstandigheden, regeringsbeslissingen of andere omstandigheden buiten de wil van de VJH om. 

Betalingen : 

Alle online reservaties dienen te worden betaald d.m.v. een kredietkaart (VISA of Mastercard) of Bancontact/Maestro. De kaart dient op naam te staan van de persoon die reserveert. Alle betalingen zijn ten gunste van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw. De beveiliging van deze transacties gebeurt door de payment service provider van de VJH met name de firma Ingenico Group. Deze betalingen verlopen langs een beveiligde (3D-security – SSL-encryptie – Verified by Visa – Mastercard Secure Code) internetverbinding. Hierdoor heeft de VJH nooit toegang tot de kredietkaartgegevens van de klant gedurende de gehele transactie. 

ALGEMENE BEPALINGEN

Bescherming van de privacy : 

We nemen privacy heel ernstig, en zorgen dat we enkel de gegevens verzamelen die we nodig hebben voor een goede verwerking van een aanvraag, boeking of lidmaatschap  of voor het optimaliseren van de inhoud van de website. Er worden geen gegevens doorgegeven aan derde partijen zonder expliciete toestemming. Je vindt ons Privacy en Cookiebeleid hier

Gebruik van de website : 

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw heeft tijdens de ontwikkeling van deze website de grootste aandacht besteed aan het aspect privacy en veiligheid. Mochten er ondanks de genomen maatregelen toch persoonlijke gegevens onderschept, gedecodeerd, gewijzigd, gestolen, gebruikt of misbruikt worden door derden, dan kan de VJH niet verantwoordelijk worden gesteld voor de eventuele gevolgen (direct noch indirect) die dit kan hebben voor de klant. 

VJH kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor directe of indirecte gevolgen van het niet toegankelijk zijn van de website, wat ook de oorzaak hiervan is zoals bijvoorbeeld een elektriciteitspanne, informaticaproblemen bij de VJH of telecommunicatieproblemen bij de internetprovider, deze lijst is niet beperkend. 

VJH kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor directe of indirecte gevolgen wanneer de website niet compatibel blijkt te zijn met de door de klant gebruikte software, de configuratie van de door de klant gebruikte hardware, de door de klant gebruikt internetverbinding of de onmogelijkheid van de klant om gegevens in te voeren of door te sturen via de internetsite. 

VJH kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor directe of indirecte beschadigingen aan de computerconfiguratie of door de klant gebruikte software, evenmin voor het volledig of gedeeltelijk verloren gaan van bestanden als een gevolg van :

  • het gebruik van de website
  • het gebruik (voor de communicatie tussen de VJH en de klant) van elektronische communicatiemogelijkheden, zoals emailprogramma’s, die mogelijkerwijs fouten of computervirussen kunnen doorgeven.
  • het downloaden van gegevens of programma’s van op de website die fouten of computervirussen kunnen doorgeven. 

WIJZIGING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN 

De algemene voorwaarden kunnen door de “Vlaamse Jeugdherbergen vzw” op elk ogenblik worden gewijzigd. Het is de taak van de klant om de algemene voorwaarden na te lezen voor elke nieuwe transactie.