5 Europese topbestemmingen

Maxine

Klaar om er op uit te trekken, maar weet je niet waar te beginnen? Wij zullen jou een handje helpen! Zo vind je in dit blogbericht 5 bestemmingen die nooit teleurstellen.

Daarnaast is er op elke aangeraden locatie een HI Hostel te vinden. Leuk hé? Zo weet je wat te verwachten én krijg je met je lidkaart er weer een korting bovenop.

ROME, ITALIE

In Rome komt de geschiedenis tot leven dankzij de vele musea, beroemde fonteinen en schitterende monumenten.

Of je nu trekpleisters zoals het Pantheon, Colosseum of de Trevi-fontein wil bezoeken of eerder wil genieten van een heerlijke pasta in één van de honderden Italiaanse restaurants. Rome biedt voor ieder wat wils.


Zet zeker ook Vaticaanstad op je bucketlist, de kleinste onafhankelijke staat van de wereld! De Sint-Pietersbasiliek en het daarvoor gelegen Sint-Pietersplein zijn vlot bereikbaar en zeker de moeite waard om te bewonderen.


Wil je ook graag in Rome in een HI Hostel verblijven? Kies dan voor Hostel Alessandro. Eén van de meest bekende en best beoordeelde hostels in Rome onder jonge reizigers.

Boek je verblijf hier

LEUVEN, BELGIE

Leuven, een pittoreske stad in het hartje van België, een ideale bestemming voor een spannende stedentrip het hele jaar door met je vrienden, familie of individueel.

Dankzij het rijke en gevarieerde aanbod aan erfgoed, kunst, cultuur, wetenschap, bier, gastronomie en shopping nodigt deze stad uit tot wandelen en ontdekken.

Bovendien is het zeer goed bereikbaar en ligt alles op loop- of fietsafstand. Op het moment dat je het station van Leuven uitloopt, zie je ook meteen jeugdherberg De Blauwput. Als dat niet handig is!

leuven-kamer-familie

Je bent in het land van chocolade, bier en gastronomie dus vergeet niet langs te gaan bij één van de vele gezellige cafés en charmante restaurants die je om elke hoek vindt.

Leuven is en blijft de thuisbasis van de legendarische brouwerij Stella Artois. Niks leukers dus dan lokale brouwerijen te bezoeken en te genieten van een heerlijk biertje in de hoofdstad van het bier.

Zin om te Leuven te ontdekken?

Boek je verblijf hier

PARIJS, FRANKRIJK

De Franse hoofdstad heeft enorm veel te bieden en wordt niet voor niets de ‘stad van de liefde’ genoemd. Daarnaast hebben Picasso, van Gogh en vele andere grote kunstenaars verbleven in deze inspirerende stad. Het is dan ook niet voor niets één van de belangrijkste steden wat kunst en cultuur betreft.


Of het nu de prachtige architectuur is die tot je verbeelding spreekt, de vele musea zoals het Louvre of de eindeloze fotomogelijkheden aan de Eifeltoren. Een citytrip naar Parijs stelt nooit teleur.

Je wil dan ook alles halen uit de tijd die je daar spendeert. De gouden tip? Overnacht in HI Hostel Paris Yves Robert. Een eco-friendly verblijf dat nabij Monmarte is gelegen.

Vind meer info hier

BEAUFORT, LUXEMBURG

Zin in onvergetelijke momenten? Ga dan op avontuur in Beaufort - een kleine mystieke plek in het midden van het enige Groothertogdom ter wereld!

Een mysterieuze kasteelruïne die een griezelige martelkamer verbergt, een renaissancekasteel dat het leven van de voormalige kasteelvrouw laat zien, plezier in het openluchtzwembad of actie bij ijskarten.


Daarnaast biedt Beaufort met zijn gezinsvriendelijke hostel in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland zoveel meer. Het is dan ook de ideale plek voor natuurliefhebbers dankzij de spectaculaire rotsachtige paden op slechts een steenworp afstand van het hostel.

Na een stevig ontbijt trek je je wandelschoenen aan! Uitgerust met een lunchtas begint de avontuurlijke dag met het prachtige landschap van de kloven en grotten van Luxemburg.

Zin in wat meer inspiratie?

Klik op deze knop

DORDRECHT, NEDERLAND

Dordrecht is misschien wel één van Nederland's best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad bomvol cultuur, ruige natuur en een rijk verleden dat je tussen de meer dan 1.000 monumenten in de historische binnenstad nog overal ervaart.


En vlak bij deze inspirerende stad ligt Stayokay Dordrecht, middenin Nationaal Park de Biesbosch. De Biesbosch biedt een unieke natuurbeleving. Het heeft een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens en wilgenbossen en ligt maar een paar kilometer van de binnenstad van Dordrecht.

Stayokay Dordrecht is echt een bezoekje waard! De hippe bar en lounge zijn gezellige ontmoetingsplaatsen en achter het hostel is een groot terras met uitzicht op het water van de Biesbosch.

Zin om Dordrecht te ontdekken?

Boek je verblijf hier