5 Tips voor de herfstvakantie

Tine

Op zoek naar leuke uitstap of korte vakantie met de (klein)kinderen? Met deze activiteiten en tips scoor je gegarandeerd deze herfstvakantie! Combineer je uitstap met een verblijf in één van onze familievriendelijke hostels - fun voor de kids én betaalbaar voor de ouders.

  • Citytrippen in Mechelen Kinderstad

Annelore, mama van vier, ging eind augustus op citytrip naar Mechelen en verbleef in hostel De Zandpoort met haar kroost. Haar tips en avonturen kun je lezen op de blog Compleet Geluk. En ja, ook in de herfstvakantie valt er van alles te beleven in Mechelen. En bij slecht weer zit je in Technopolis altijd goed! Extra tip voor grootouders met leergierige kleinkinderen: op woensdagmiddag mogen alle 55-plussers hun kleinkinderen gratis meenemen!
  • Halloween in Sankt Vith

Voor de stoere waaghalzen die niet bang zijn in het donker! Op 31 oktober gaat het licht uit in de Leisteenmijn van Recht. Bezoekers, en vooral gezinnen met kinderen, mogen zich verwachten aan een spannende en verrassende happening in een bijzondere Halloween-atmosfeer in en rond de Leisteenmijn. Halloweenkostuums zijn gewenst! Jeugdherberg Ardennen-Eifel maakt er een heus Halloweenweekend van!
  • Er was eens in Oostende

Tijdens de herfstvakantie wordt het Leopoldpark in Oostende omgetoverd tot sprookjeswereld vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er iedere namiddag verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken. Alle activiteiten zijn gratis en je vindt ze terug op de website van Er was eens... Je kan je ook uitleven op de oktoberfoor, met maar liefst 75 attracties.
  • Voor alle fans van dinosaurussen: Dino World in Brussel

blog-herfstvakantie-dino-world.jpg

Expo Dino World (c) expodinoworld.be
Als je nog niet naar Dino World geweest bent, dan is het nu de moment, want na de herfstvakantie vertrekken de dino's weer naar de oudheid. De expo in Paleis 2 is ontworpen voor kinderen en je wordt er overweldigd door de levensechtheid van de dino's. Het is een interactieve ontdekkingstocht waarbij je als een echte archeoloog botten kunt opgraven en pootafdrukken bestuderen.
  • Rode Hond – cultuurfestival in Leuven

Tussen 28 en 31 oktober is Rode Hond baas in Leuven. Dit kunstenfestival is op maat van gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Vier dagen lang kun je kiezen uit meer dan 200 activiteiten, van kinderfilms, tot theater, muziek, dans en workshops, waaronder een boel gratis activiteiten. Op de website van het Rode Hond Festival vind je het volledige programma. Extra voordeel voor families: stuur een mail naar leuven [at] vjh [dot] be met de vermelding “Rode Hond” en krijg 10% korting op je overnachting in hostel De Blauwput!

Trek er op uit met Vlieg!

Meer tips vind je op de website van UiTmetVlieg.be!