Europese reisbestemmingen 2020

Het is nog steeds donker wanneer je opstaat, best wel koud en oh ja, het regent weer vandaag… Heb jij hier ook zo’n genoeg van? Ik heb de remedie: plan alvast je volgende reis! Zo kan je al dromen van de zon.

Trouwens, voor de zon hoef je niet de halve wereld over te vliegen. Die is gewoonweg ook te vinden in Europa! Bekijk hier onze top 10 reisbestemmingen voor 2020.

Italië, Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee en ligt daarbij helemaal in het zuiden van Italië. Wat heb je daar te zoeken? Avontuur, cultuur en natuur. Verdwaal in de prachtige straten, eet geweldige Italiaanse pastagerechten en rust uit op één van de schitterende, witte stranden

blog-italy-sicily

 

Vind hier alle HI Hostels in Italië

Spanje, Sevilla of Valencia?

De straten van Sevilla zijn ideaal om te ontdekken in het voor- of najaar aangezien het bloedheet kan worden in de zomer. Bezoek naast Alcazar en de Maria de la Sede kathedraal de verschillende kleine straatjes om het authentieke Spaanse leven op te snuiven. Dit laatste kan natuurlijk ook in een andere stad, zoals Valencia. Velen beoordelen deze als een authentiekere Spaanse stad vol historiek en heerlijke paella’s.

blog-spain-valencia

 

Vind hier alle HI Hostels in Spanje

Turkije, Istanbul

Wist je dat Istanbul in twee continenten ligt? De westelijke oever ligt in Europa en de oostelijke in Azië. Door de rijke geschiedenis ervaar je het beste van twee werelden. Een moderne, westerse stad met een toetsje oosterse cultuur. Voor je vertrekt moet je er wel aan denken een visum aan te vragen. Dit is snel in orde, maar zet het toch maar op je to-do lijstje.

blog-turkey-istanbul

 

Vind hier alle HI Hostels in Turkije

Portugal, Porto of Lissabon?

Droom je ervan Portugal te bezoeken? Zeker doen! Op drie weken rondreizen kan je makkelijk het hele land zien. Heb je niet zoveel tijd? Niet getreurd. Als je kiest voor de hoofdstad Lissabon, kan je genieten van een citytrip boordevol levendige straten en indrukwekkende gebouwen. Heb je wat langer de tijd, dan kan je ook de sprookjesachtige stad Porto bezoeken. Tussen beiden reis je ongeveer 4 uur met de interrail.

blog-portugal-alley

 

Vind hier alle HI Hostels in Portugal

Duitsland, Berlijn

Als je aan Berlijn denkt, dan denk je meteen aan de muur, Holocaust en Berlijnse bollen. Vele resten van de Tweede Wereldoorlog zijn terug te vinden in deze stad. Gelukkig draait niet alles in Berlijn om oorlog en zijn er nog verschillende andere dingen te doen. Zo kan je een bezoekje brengen aan het museum van fotografie, rondwandelen in bewonderenswaardige parken en straatjes of je helemaal laten gaan in één van de uniek gelegen discotheken.

blog-germany-statue

 

Vind hier alle HI Hostels in Duitsland

Tsjechië, Praag

Een andere prachtige hoofdstad is Praag. Als je kiest hier naartoe te reizen, heb je minstens twee dagen nodig. De stad is vrij klein, met talloze cafés, restaurants en bezienswaardigheden. Het leuke aan deze stad is dat je alles te voet kan doen. Met de duizenden kinderkoppen doorheen de stad, merk je al snel dat je terug in de tijd gaat. Je wandelt zo de middeleeuwen in.

blog-czech-republic-prague

 

Vind hier alle HI Hostels in Tsjechië

Oostenrijk, Wenen

Wenen is nog kleiner dag Praag, maar daarom niet minder interessant. Met verschillende musea, verrassend leuke plekjes en impressionante architectuur, is deze Oostenrijkse stad perfect voor een citytrip. Ga naast alle hotspots ook eens op ontdekking in de Spittelberg of Neubau wijk en vind verborgen vintage winkels en ateliers van Oostenrijkse designers.

blog-austria-vienna

 

Vind hier alle HI Hostels in Oostenrijk

Griekenland, Athene of Corfu?

Kies jij dit jaar voor Griekenland? Zal het dan Athene of Corfu worden? Athene is één van de grootste steden van Europa boordevol culturele bezienswaardigheden. Denk maar aan de wereldberoemde Akropolis. Corfu daarentegen staat eerder bekend om het kristalhelder water en smalle straatjes. Twee uiteenlopende bestemmingen in 1 land. Waar gaat jouw voorkeur naar?

blog-greece-athens

 

Vind hier alle HI Hostels in Griekenland

België, Antwerpen

Genoeg van overvolle, grote hoofdsteden? Dan is Antwerpen misschien wel een optie voor jou. De compacte stad staat bekend om diamant, mode, kunst en cultuur. Bezoek het Museum aan de stroom (MAS), leer bij over het verleden van Paul Rubens in het Rubenshuis, neem een kijkje in het Dries Van Noten atelier of ontdek allerlei historische gebouwen zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het schitterende nieuw havenhuis, Station Antwerpen-Centraal en het middeleeuwse fort Het Steen.

blog-belgium-antwerp

 

Vind hier alle HI Hostels in België

Hongarije, Boedapest

Reis je dit jaar naar Boeda of eerder naar Pest? Natuurlijk kan je beiden stadsdelen bezoeken tijdens je reis naar Boedapest. Naast grootse gebouwen, heeft Hongarije zo’n 1500 warmwaterbronnen. Een must om te bezoeken is Széchenyi. Hier kan je niet alleen van de warmwaterbron genieten, maar alsook van een lekker warme sauna en een ijsbad voor de ijsberen onder ons.

blog-hungary-budapest

 

Vind hier alle HI Hostels in Boedapest 

Zorg dat je de beste prijs beet hebt

Word lid

Dankzij je lidkaart van de Vlaamse Jeugdherbergen ben je ook automatisch lid van Hostelling International en profiteer je van min 10% korting op je overnachting!

Boek rechtstreeks

Om van de ledenkorting en het meest voordelige tarief te profiteren, boek je rechtstreeks via www.jeugdherbergen.be of www.hihostels.com!