Fietsvakantie in Luxemburg

Doe eens de Tour du Grand-Duché

Luxemburg is een waar fietsparadijs! Je vindt er meer dan 600 km fietsroutes, 700 km mountainbikeroutes en een gevarieerd landschap. Het is niet voor niets het thuisland van bekende renners als Charly Gaul en meer recent de broertjes Schleck.

Wat je ambitie ook is – een ontspannend tochtje of een sportieve uitdaging – Luxemburg zal je niet ontgoochelen als je houdt van een actieve vakantie in de natuur. Er zijn goed onderhouden fietspaden in alle soorten en maten, voor stadsfietsen, mountainbikes, koersfietsen, elektrische fietsen en zelfs voor kinderfietsen. De ongerepte en overvloedige natuur nodigt uit om te gaan fietsen met familie, in groep of gewoon in je eentje.

Fietstocht doorheen het Groothertogdom Luxemburg

We gingen even horen bij Martine, die bij HI Luxemburg werkt. Dit zijn haar favoriete regio's om al fietsend te verkennen.

Mullerthal

Mullerthal Cycling
De regio Mullerthal - vaak het Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd - is populair vanwege het golvende landschap, de groene bossen en indrukwekkende rotsformaties. Ideaal voor een actieve ontdekking, langs één van de vier mountainbike routes. Maar je kan er ook de nationale fietspaden verkennen. Die zijn vaak vlak en goed geschikt voor gezinnen.

Guttland

In het centrum van het land, in de regio Guttland maak je een tijdreis naar de Middeleeuwen. Charmante dorpjes, imposante kastelen en mysterieuze burchten domineren hier het landschap. Ook al ben je hier niet ver van de hoofdstad, biedt deze regio rust en stilte. Honderden kilometers fiets- en wandelpaden lopen dwars door deze ongerepte landschappen.

Land van de Rode Aarde

RedRock Mountainbike Trail
In het zuiden ligt het Land van de Rode Aarde (of Terres Rouges). De regio dankt haar naam aan het rode mineraal waardoor zich hier een staal- en ijzerindustrie kon ontwikkelen. Intussen is het mijnbekken verlaten en heeft de natuur het grotendeels weer overgenomen. Het gebied is uitgeroepen tot natuurreservaat en is een ware speeltuin voor mountainbikers. Mooie paden leiden je langs steile kliffen en historische sites. Alle routes zijn met elkaar verbonden via het “RedRock MTB Trail”.

De Moezel

De vallei van de Moezel is de bakermat van de grote Luxemburgse wijnen. Mooi onderhouden fietsroutes voeren je langs de kronkels van de Moezelrivier en steile wijngaarden. Vergeet niet af te stappen bij één van de vele wijnboeren om een lekker wijntje te proeven.

Meer info over fietsroutes in Luxemburg vind je op de website van Visit Luxemburg

HI Hostels in Luxemburg

Leg je fietsbenen te slapen in één van de HI hostels! Onze Luxemburgse collega’s bieden 9 moderne hostels, die allemaal het Luxemburgse kwaliteitslabel «  bed & bike » hebben.

Fietsarrangementen

De Luxemburgse hostels zijn perfect gelegen voor fietstochten en bieden speciale fietsarrangementen, op maat van ieders niveau. De arrangementen bestaan uit een verblijf van 2 tot 5 dagen, waarbij je van jeugdherberg naar jeugdherberg fietst. Daarnaast zijn ook fiets- en/of topokaarten, aanbevolen routes en GPX bestanden voor je GPS inbegrepen. Je kiest zelf of je de tocht alleen wil rijden, in groep of met familie. Op eigen houtje of toch liever met een ervaren gids. Het is de makkelijkste manier om het Groothertogdom Luxemburg te doorkruisen.

HI Hostels in Luxemburg - Echternach
Een overzicht van de fietsarrangementen vind je op de website youthhostels.lu:


Jouw HI Ledenvoordeel

Met je lidkaart van de Vlaamse Jeugdherbergen of Hostelling International krijg je €3,00 korting op je overnachting in Luxemburg!

Vraag je lidkaart aan