Gratis overnachting voor deelnemers Clean Beach Cup

Tine

Doe mee aan de grote strandschoonmaak

Op 24 maart – de eerste zondag van de lente - houdt ons land voor de tiende keer een grote strandschoonmaak. De organisatoren, waaronder alle Belgische surfclubs, willen hiermee het plasticprobleem onder de aandacht brengen. Een super initiatief dat we maar al te graag steunen. Hoe? Door gasten die mee het strand opkuisen, te belonen met een gratis overnachting in onze Green Key hostels in Oostende en Oostduinkerke.

Jij doet iets moois voor onze planeet? Dan doen wij graag iets terug voor jou! Eerlijk, toch?

Iedereen die op zaterdag 23 maart overnacht in hostel De Ploate in Oostende of De Peerdevisser in Oostduinkerke, én de dag nadien deelneemt aan de Eneco Clean Beach Cup, krijgt zijn of haar overnachting terugbetaald. Zo kan je er meteen ook een leuk weekendje van maken aan zee!

Hoe deelnemen?

 

  1. Boek je overnachting op 23 maart in Oostende  of Oostduinkerke  via jeugdherbergen.be of via email*
  2. Registreer je op enecocleanbeachcup.be De dichtsbijzijnde surfclubs zijn Inside Outside in Oostende en Windekind in Oostduinkerke
  3. Ruim op zondag 24 maart tussen 13u en 18u mee het strand op en laat je deelnameformulier afstempelen in de surfclub
  4. Kom zondagnamiddag je deelnameformulier tonen in de hostel en we betalen je overnachting terug!

*Op basis van beschikbaarheid. Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om deel te nemen, accepteren we in dit kader enkel boekingen tot 10 personen.

Waarom deelnemen?

De Eneco Clean Beach Cup wordt 10 jaar maar veel valt er niet te vieren. Alleen al in de Noordzee drijven 150 miljoen plastic tasjes en andere stukken troep en jaarlijks komt er in onze kleine zee 20.000 ton afval bij. Het verbrokkelt, vergiftigt water en lucht en het blijft er voor altijd. Mini-deeltjes belanden via de voedselketen weer op ons bord.

De zee opruimen is onmogelijk maar 80 procent van het strandafval spoelde uit zee aan. Door een strandwandeling met een lenteschoonmaak te combineren, willen de organisatoren op een aangename manier het enorme probleem aantonen. En hopen ze iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker te schudden want het tij is helaas nog niet gekeerd.

Eneco Clean Beach Cup

De planeet dankt je!

Grote Strandschoonmaak

Resultaten 2019

  • 7.500 deelnemers
  • 11,5 ton afval
  • 76 km strand dat er opnieuw netjes bijligt


Dat is het indrukwekkende resultaat van de grote lenteschoonmaak van de #EnecoCleanBeachCup. Een recordeditie, met helaas dubbel zoveel afval, maar ook bijna dubbel zoveel vrijwilligers als vorig jaar.

Bedankt ook aan de gasten van hostel De Peerdevisser en De Ploate​ die mee hielpen opruimen! Zoals Goele, die onderstaande foto's doorstuurde. Zij boekte een gratis overnachting in de hostel van Oostende, leerde enkele andere gasten kennen en besloot samen met hen het strand op te kuisen!

Resultaten grote strandschoonmaak #Enecocleanbeachcup