Inhuldiging Hostel Bruegel

Hostel Bruegel is back

De vernieuwde en uitgebreide hostel Bruegel in hartje Brussel werd vandaag ingehuldigd door minister van Toerisme Ben Weyts, administrateur-generaal Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen en voorzitter Tom De Bruyckere van Vlaamse Jeugdherbergen vzw. De hostel werd sinds oktober 2015 verbouwd en draait nu opnieuw op volle toeren. Er werd geïnvesteerd in een grondige renovatie en een forse uitbreiding.

Relaxen in de lounge
Gasten op het terras van de hostel

Extra bedden én extra comfort

Hostel Bruegel is al meer dan 35 jaar een vaste Vlaamse waarde in Brussel, maar was na al die jaren toe aan vernieuwing. Het oude gedeelte werd grondig gerenoveerd en er werd een nieuw stuk bijgebouwd, met o.a. 24 extra kamers, een lounge en een vergaderzaaltje. De totale capaciteit werd zo opgetrokken van 139 tot 191 bedden.

Ook de gemeenschappelijke ruimtes kregen extra aandacht. De binnenkoer werd omgetoverd tot een frisse en rustige oase, waar gasten even kunnen ontsnappen aan de stadsdrukte. Het terras is via een groot raam verbonden met de receptie en de nieuwe lounge. De hele hostel beschikt over gratis WiFi, ook in de kamers. Ontbijt is zoals steeds inbegrepen.

Bekijk alle faciliteiten

Topligging in hartje Brussel

Voordelig overnachten in hartje Brussel? Het kan zeker! Hostel Bruegel ligt op zo’n 500m van het Centraal Station. Bekende bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, Manneken Pis, het Paleis voor Schone Kunsten en het Magritte Museum liggen op wandelafstand.

Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in deze bruisende en kleurrijke stad. Zoals de Marollen en de Zavel, twee charmante volkswijken vlakbij de hostel, waar je de echte couleur local van Brussel kunt proeven. De Zavel en de Marollen grenzen aan elkaar maar zijn toch heel verschillend. De Zavel is van oudsher een rijke wijk; de Marollen daarentegen was een echte arbeiderswijk. En dat contrast is nog altijd merkbaar.

Ontdek de couleur local van Brussel

Kapellekerk (c) visit.brussels
In de prijzige wijk de Zavel is het aangenaam slenteren tussen talrijke kunstgalerijen, Belgische chocolatiers, kwalitatieve restaurants en bars, luxe boetieks en antiquairs. Ieder weekend is er de antiekmarkt. Iets verder brengt de Rollebeekstraat je naar een heel andere wereld: de Marollen. Ook hier vind je verschillende brocanteurs maar de prijs ligt wel een pak lager. Typerend voor deze gezellige volkswijk zijn ook de vele kleine bruine cafés, vintage en tweedehands winkeltjes. De voornaamste ontmoetingsplaats is het Vossenplein, waar dagelijks de bekende vlooienmarkt plaatsvindt. Je verlaat de wijk best van op het Breughelplein, vanwaar je de lift kunt nemen naar het Poelaertplein en een prachtig uitzicht hebt over de stad. De Kapellekerk, die naast de hostel en op de grens tussen de Marollen en de Zavel ligt, was de kerk van de Marollenaars. Je treft hier ook het grafmonument voor schilder Pieter Brueghel de Oude, die hier werd begraven in 1569, en dus ook zijn naam leende aan de hostel.

TIP: wandelroute “de Zavel en de Marollen” van time to mono

Boek je overnachting in Brussel

De vernieuwde hostel biedt verschillende kamertypes, afhankelijk van jouw budget:

Budgetkamer met gemeenschappelijk sanitair

Vanaf €18,25 per persoon

Budgetkamers (4 bedden) met gedeelde badkamer

Familiekamer voor 4 personen met eigen badkamer

vanaf €23 per persoon

Comfortkamer (3 of 4 bedden) met eigen badkamer

 

Tweepersoonskamer met dubbel bed

vanaf €27,30 per persoon

Tweepersoonskamer (Twin of Double) met eigen badkamer

vanaf €31,50 per persoon

Studio voor 2 personen met eigen badkamer

Ledenvoordelen

  • 10% korting op je overnachting
  • 10% korting op drankjes in de Backpackers bar

Vraag je VJH lidkaart aan

Familievoordelen:

  • Gratis babybedje
  • Kinderen tot 3 jaar overnachten gratis
  • Korting voor kinderen tot 16 jaar