Unieke Hostels in Europa

Originele concept hostels in Europa die je gewoon ooit eens moet bezoeken!

Hostelling International heeft zo'n 4000 hostels wereldwijd, en daar zitten best wel enkele bijzondere parels tussen. Dit zijn onze favorieten concept hostels van Europa. Van boomhutten tot jumbojets en kastelen: deze hostels horen gewoon op je bucketlist!

Concept: slapen in een jumbojet

Toegegeven: slapen op een vliegtuig is niet altijd even comfortabel, maar in deze hostel in Stockholm krijg je wel degelijk een kamer met echte bedden. Slapen in de cockpit van een jumbojet, het moet zo wat de natte droom zijn van alle vliegtuigfans.


Concept: slapen in een boomhut

Voor een unieke natuurbeleving moet je in Kadir's hostel zijn! Iedereen heeft toch ooit al eens in een boomhut willen slapen, niet? Een leuke ervaring voor kinderen én mensen met het Peter Pan-syndroom!


Concept: slaap in een kartonnen lodge

Het wikkelhouse - de officiële naam van deze creatie - is gemaakt van gerecycled golfkarton en is het ideale onderkomen om er even duurzaam en in stijl tussenuit te knijpen!


Concept: avontuurlijke reis rond de wereld met joerts, paalwoningen en hutten

Deze hostel bevindt zich op het natuurbelevingspark "Panarbora" en maakt alle kinderdromen waar. Naast verschillende boomhutten zijn er ook drie werelddorpen met Aziatische joerts, Zuid-Amerikaanse paalwoningen en Afrikaanse hutten.


Concept: slapen in een stoomboot

Het voormalig stoomschip heeft een vaste stek gevonden aan de oevers van de Aura rivier in Turku. Je slaapt hier in cabines van 2 tot 4 personen en zoals het echte Finnen betaamt is ook de ochtendsauna inbegrepen!


Concept: Slapen in een 800 jaar oud spookkasteel

Voor de durvers onder ons. Dit spookachtige kasteel werd in 1205 gebouwd als jagersverblijf voor de koning van Engeland. Volgens verschillende legendes werd er ook naar spoken gejaagd.


Vlaamse Jeugdherbergen vzw is lid van Hostelling International, het grootste netwerk van hostels wereldwijd. Ontdek ze allemaal op www.hihostels.com!