U bent hier

Coronavirus

Zoals jullie al eerder hebben opgevangen, verspreidt het coronavirus zich in België. Dit zorgt voor enige ophef en verwarring. Om evoluties in verband met het virus en onze werking duidelijk te stellen, geven we hieronder een korte samenvatting van wat je allemaal moet weten.
 

Is het veilig om te reizen?

We raden al onze gasten aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig en verantwoord te reizen.

Informatie over het coronavirus en te nemen maatregelen vind je o.a. op de websites van :

Wat doen wij?

Vlaamse Jeugdherbergen zet altijd voor de volle 100% in op hygiëne in alle hostels. Zo zijn gemeenschappelijke ruimtes en kamers regelmatig ontsmet. Daarnaast zijn al onze werknemers voldoende geïnformeerd zodat ze weten wat het virus inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe ze kunnen vermijden dit op te lopen. Dit is in het belang van hun eigen veiligheid en die van alle reizigers. Voor verder inlichtingen en vragen, kan je steeds terecht bij op bovenvermelde websites en bij onze VJH-medewerkers. Verder is ook informatie te vinden op affiches die in het gehele gebouw verspreid zijn.

Heropening voorzien op 20 april

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan en omdat we de veiligheid van alle reizigers en onze medewerkers willen garanderen, zijn we verplicht onze jeugdherbergen te sluiten. Dit momenteel tot en met 19 april. Zodra wij meer duidelijkheid hebben zullen wij hierover meer communiceren.

Hoe neem ik contact op?

Al onze jeugdherbergen blijven beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Dit kan via mail of telefoon op volgende momenten:

Maandag10u00 - 16u00
Dinsdag10u00 - 16u00
Woensdag10u00 - 16u00
Donderdag10u00 - 16u00
Vrijdag10u00 - 16u00


Vind hier de juiste contactpersoon:

Lijst van contactpersonen


Wat met een reeds geplande reis?

Aangezien al onze Vlaamse Jeugdherbergen gesloten zijn, geven we de mogelijkheid om uw geplande reis te verzetten naar een latere datum.

Indien je een verblijf in een van onze jeugdherbergen geboekt hebt via ons hoofdkantoor, neem dan alsook met het hoofdkantoor contact op.
Indien je jouw verblijf zelf reserveerde in een jeugdherberg en je wenst om te boeken of te annuleren, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken jeugdherberg.

Wij krijgen momenteel veel vragen rond annulaties. We zijn aan het bekijken hoe we hiermee omgaan en hopen hier eerstdaags over te kunnen communiceren.
De huidige situatie is voor ons onduidelijk aangezien we nog niet weten welke steunmaatregelen er uiteindelijk door de overheid genomen gaan worden.
Hierdoor kunnen wij op dit ogenblik jammer genoeg nog geen beslissing nemen.

Wil je alsnog annuleren, dan moet je weten dat reservaties niet geannuleerd kunnen worden via de website van de Vlaamse Jeugdherbergen. Een annulatie dient dit schriftelijk te gebeuren, per brief of email. Bij annulaties per brief geldt de poststempel als bewijs.

Voor verdere info, bekijk je onze algemene voorwaarden.

Wij hopen jou weer te kunnen ontvangen vanaf 20 april!