U bent hier

Coronavirus

De verspreiding van het coronavirus zorgt voor enige ophef en verwarring. Om evoluties in verband met het virus en onze werking duidelijk te stellen, geven we hieronder een korte samenvatting van wat je allemaal moet weten.

Is het veilig om te reizen?

We raden al onze gasten aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig en verantwoord te reizen.

Informatie over het coronavirus en te nemen maatregelen vind je o.a. op de websites van :

Wat doen wij?

Vlaamse Jeugdherbergen zet altijd voor de volle 100% in op hygiëne in alle hostels. Zo zijn gemeenschappelijke ruimtes en kamers regelmatig ontsmet. Daarnaast zijn al onze werknemers voldoende geïnformeerd zodat ze weten wat het virus inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe ze kunnen vermijden dit op te lopen. Dit is in het belang van hun eigen veiligheid en die van alle reizigers. Voor verder inlichtingen en vragen, kan je steeds terecht bij op bovenvermelde websites en bij onze VJH-medewerkers. Verder is ook informatie te vinden dankzij verschillende markeringen en op affiches die in het gehele gebouw verspreid zijn.

Heropening 1 juli

Stap voor stap komen we uit lockdown.  Zo zijn verschillende jeugdherbergen beschikbaar voor iedereen uit eenzelfde gezelschap of bubbel. Jammer genoeg kunnen wij voorlopig geen individuele bedden op meerpersoonskamers ter beschikking stellen in het kader van onze preventiemaatregelen tegen COVID-19. Bekijk de beschikbaarheid via de reservatiemodule door te klikken op een hostel naar keuze

Zodra wij meer duidelijkheid hebben zullen wij hierover meer communiceren.

Hoe neem ik contact op?

Al onze jeugdherbergen blijven beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Dit kan uitsluitend via mail.

Vind hier de juiste contactpersoon
 

vlaamsejeugdherbergen-heropening-wemissedyou

Wat met een reeds geplande reis?

Aangezien al onze Vlaamse Jeugdherbergen gesloten zijn/ waren, geven we de mogelijkheid om uw geplande reis te verzetten naar een latere datum.

Indien je een verblijf in een van onze jeugdherbergen geboekt hebt via ons hoofdkantoor, neem dan alsook met het hoofdkantoor contact op.
Indien je jouw verblijf zelf reserveerde in een jeugdherberg en je wenst om te boeken of te annuleren, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken jeugdherberg (via mail!).

Wij krijgen momenteel veel vragen rond annulaties. We zijn aan het bekijken hoe we hiermee omgaan en hopen hier eerstdaags over te kunnen communiceren.
De huidige situatie is voor ons onduidelijk aangezien we nog niet weten welke steunmaatregelen er uiteindelijk door de overheid genomen gaan worden.
Hierdoor kunnen wij op dit ogenblik jammer genoeg nog geen beslissing nemen.

Wil je alsnog annuleren, dan moet je weten dat reservaties niet geannuleerd kunnen worden via de website van de Vlaamse Jeugdherbergen. Een annulatie dient dit schriftelijk te gebeuren, per brief of email. Bij annulaties per brief geldt de poststempel als bewijs.

Voor verdere info, bekijk je onze algemene voorwaarden.

Wij hopen jou weer te kunnen ontvangen vanaf 1 juli!