U bent hier

Coronavirus

De verspreiding van het coronavirus zorgt voor enige ophef en verwarring. Om evoluties in verband met het virus en onze werking duidelijk te stellen, geven we hieronder een korte samenvatting van wat je allemaal moet weten.

Is het veilig om te reizen?

We raden al onze gasten aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig en verantwoord te reizen.

Informatie over het coronavirus en te nemen maatregelen vind je o.a. op de websites van :

Wat doen wij?

Vlaamse Jeugdherbergen zet altijd voor de volle 100% in op hygiëne in alle hostels. Zo zijn gemeenschappelijke ruimtes en kamers regelmatig ontsmet. Daarnaast zijn al onze werknemers voldoende geïnformeerd zodat ze weten wat het virus inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe ze kunnen vermijden dit op te lopen. Dit is in het belang van hun eigen veiligheid en die van alle reizigers. Voor verder inlichtingen en vragen, kan je steeds terecht op bovenvermelde websites en bij onze VJH-medewerkers. Verder is ook informatie te vinden dankzij verschillende markeringen en op affiches die in het gehele gebouw verspreid zijn.

Vlaamse Jeugdherbergen zijn weer open

Meer en meer hostels openen stilletjesaan de deuren. Vanaf 27 juni 2021 is het dan ook weer mogelijk om individuele gasten of gasten die niet tot eenzelfde reisgezelschap behoren (uitgezonderd groepen in
georganiseerd verband) een kamer/slaapzaal aan te bieden, ongeacht het aantal personen.

Bekijk de beschikbaarheid via de reservatiemodule door te klikken op een hostel naar keuze of vraag meer info door een specifieke hostel te contacteren

Zodra wij meer duidelijkheid hebben zullen wij hierover meer communiceren.

Hoe neem ik contact op?

Al onze jeugdherbergen blijven beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Dit kan uitsluitend via mail.

Vind hier de juiste contactpersoon
 

vlaamsejeugdherbergen-heropening-wemissedyou

Wat met een reeds geplande reis die geannuleerd moest worden?

Aangezien al onze Vlaamse Jeugdherbergen enige tijd gesloten waren, geven we de mogelijkheid om uw geplande reis te verzetten naar een latere datum.

Indien je een verblijf in een van onze jeugdherbergen geboekt hebt via ons hoofdkantoor, neem dan alsook met het hoofdkantoor contact op.
Indien je jouw verblijf zelf reserveerde in een jeugdherberg en je wenst om te boeken of te annuleren, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken jeugdherberg (via mail!).

Wil je alsnog annuleren, dan moet je weten dat reservaties niet geannuleerd kunnen worden via de website van de Vlaamse Jeugdherbergen. Een annulatie dient dit schriftelijk te gebeuren, per brief of email. Bij annulaties per brief geldt de poststempel als bewijs.

Voor verdere info, bekijk je onze algemene voorwaarden.