Families welkom!

Limburg verrast met afwisselende landschappen, een groot aantal speeltuinen en familievriendelijk erfgoed om samen te ontdekken. Met de eindeloze fiets- en wandelmogelijkheden mag Vlaanderens groenste provincie zeker niet ontbreken als familievriendelijke bestemming. Ook in Hasselt zelf zijn er verschillende leuke activiteiten op maat van kinderen. Toerisme Hasselt heeft speciaal voor gezinnen met kinderen en anti-vervelingsgidsje uitgebracht. Het gidsje FUN 4 KIDS is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt.

Familievriendelijke extra’s

  • Gezelschapsspelletjes
  • Gratis babybedje (op aanvraag)
  • Kinderen jonger dan 3 jaar gratis
  • Kinderstoel
  • Korting voor kinderen jonger dan 16 jaar
  • Microgolf

Activiteiten voor het hele gezin

 Fietsroute Graffiti & Street Art in Hasselt

Graffiti & Street Art Fietsroute

Het Stadsmus

De oudst gekende monstrans ter wereld, een geheimzinnige reus, de poëzie van Hendrik van Veldeke, eerste dichter van de Lage Landen: dit museum dompelt je onder in de geschiedenis van Hasselt én haar hedendaagse couleur locale.

Hasselt Greeters

Een gepassioneerde Hasselaar neemt je gratis mee op ontdekkingstocht te voet of per fiets, langs zijn favoriete plekjes, street art, trendy en alternatieve shops, bruine cafés en leuke restaurants in de binnenstad.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is een absolute aanrader voor een uitstap in Hasselt met de kinderen. Combineer de magie van je favoriete Studio 100-figuren met een 25-tal leuke attracties!

Fietsparadijs Limburg

Toerisme Limburg ging samen met het Belang van Limburg en TV Limburg op zoek naar de favoriete plekjes van de Limburgers in Fietsparadijs Limburg. Ontdek de 44 favoriete plekjes van de Limburgers in Fietsparadijs Limburg.