Families welkom

Logeren met de hele familie

Op zoek naar een plezant én betaalbaar alternatief voor het hele gezin? Hostels bieden de ideale mix tussen privacy en een toffe, losse sfeer. Je trekt je in alle comfort terug in een familiekamer of leeft je met de kinderen uit in de stad, speeltuin of speelhoek. Onze familievriendelijke hostels zijn 100% kidsproof!

Kindvriendelijke extra’s

Gezinnen hebben een streepje voor bij ons en genieten tal van kortingen en extraatjes in onze familievriendelijke hostels.

  • Kinderen jonger dan 3 jaar verblijven gratis, inclusief maaltijden
  • Kinderen jonger dan 16 jaar verblijven in familieverband aan kindertarief, met kortingen tot 33%
  • Gratis ontbijt voor het hele gezin
  • Gratis babybedje, op aanvraag
  • Familiekamers met eigen badkamer
  • Gezellige zithoek met spelletjes en/of speeltuin

Samen op hostel? Supertof én praktisch!

Losse en gemoedelijke sfeer

In een hostel gaat het er losjes aan toe. Kinderen mogen hier gerust kind zijn en niemand zal raar opkijken als je kinderen 's avonds of 's ochtends nog even in pyjama naar de lounge of bar komen. Net zoals thuis dus.

Privacy en comfort

Boek je als familie, dan krijg je automatisch een privékamer. Bij onze familievriendelijke hostels zijn dit "comfortkamers” met een eigen douche, toilet en lavabo. In een aantal jeugdherbergen zijn er nog kamers met een gedeelde badkamer, dit zijn de “standaardkamers”. Je vindt deze info per jeugdherberg terug.

Lakens en handdoeken

Bij aankomst ontvang je een set lakens, waarmee je zelf je bedden kunt opmaken. Meteen een leuke startactiviteit voor de kinderen! Handdoeken zijn niet inbegrepen. Je kunt deze zelf meebrengen of ter plaatse kopen.

Maaltijden

’s Ochtends wordt er een gratis continentaal ontbijtbuffet aangeboden. In sommige hostels kan je ook een warme maaltijd reserveren. Hiervoor contacteer je de hostel best rechtstreeks. Voor kinderen tot 16 jaar zijn er voordelige tarieven.

Gastenkeuken

De meeste hostels hebben geen gastenkeuken, maar vaak is er wel een microgolfoven beschikbaar in de eetzaal of zal het personeel met veel plezier een papflesje of babyvoeding opwarmen. In de hostels van Oostende, Hasselt en Kortrijk is er een gastenkeuken waar je een kleine maaltijd kunt bereiden.

Bekijk onze familievriendelijke hostels