Veelgestelde vragen

Coronavirus

Is het veilig om te reizen? Kan ik annuleren? Al jullie vragen over de maatregelen en gevolgen van het Corona-virus worden hier beantwoord.

Meer informatie

Lidmaatschap

Moet ik lid zijn om te overnachten in een hostel?

Om in onze hostels in Vlaanderen te overnachten kun je daglid of jaarlid worden.  Als daglid koop je per overnachting een dagpas. Als jaarlid koop je een lidkaart en profiteer je van verschillende voordelen. Bekijk hier alle voordelen.
In sommige HI hostels in het buitenland is een lidkaart verplicht, in andere krijg je korting. Een overzicht vind je op de website van Hostelling International.

Hoeveel kost een lidmaatschap van de Vlaamse Jeugdherbergen?

Prijzen 2019:

  • Kidskaart (3 t/m 15 jaar): €4
  • Jongerenkaart (16 t/m 29 jaar): €10
  • 30+ kaart (vanaf 30 jaar): €16

Per lidkaart krijg je een welkomstkorting van €4 (Kidskaart) of €9 (Jongerenkaart & 30+ kaart). Deze kan je gebruiken bij een verblijf in de volgende hostels: Antwerpen, Bokrijk, Brugge, Brugge-Dudzele, Brussel (Bruegel), Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Maldegem, Mechelen, Oostduinkerke, Oostende, Sankt-Vith, Voeren, Westerlo en Zoersel.

Waar kan ik mijn welkomstkorting gebruiken?

De welkomstkorting kan je inruilen bij een verblijf in de volgende hostels: Antwerpen, Bokrijk, Brugge, Brugge-Dudzele, Brussel (Bruegel), Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Maldegem, Mechelen, Oostduinkerke, Oostende, Sankt-Vith, Voeren, Westerlo en Zoersel.

Per lidkaart krijg je een welkomstkorting van €4 (Kidskaart) of €9 (Jongerenkaart & 30+ kaart). De korting is 12 maanden geldig en vervalt samen met je lidkaart.

Ik woon niet in België, kan ik dan ook een VJH lidkaart aanvragen?

VJH lidkaarten worden enkel opgestuurd naar postadressen in België.
Je kan wel een eMembership kopen via de website van Hostelling International of via de nationale jeugdherbergvereniging in het land waar je woont.

Hoe kan ik lid worden?

Je kan een lidkaart aanvragen via het online formulier. De lidkaart wordt dan per post opgestuurd. Reken hiervoor 10 werkdagen (na betaling).
Heb je de lidkaart sneller nodig? Ga dan langs bij één van onze hostels of het hoofdkantoor. De adressen vind je hier.

Kan ik een familielidkaart kopen?

Nee, ieder familielid heeft een persoonlijke lidkaart. Er zijn wel voordelige tarieven voor kinderen en jongeren, en per lidkaart krijg je een welkomstkorting.

Alle info rond het lidmaatschap en de tarieven vind je hier

Is mijn Vlaamse lidkaart ook geldig in het buitenland?

Ja, de VJH lidkaart is geldig in het hele netwerk van Hostelling International.

Praktisch

Kan ik in een hostel logeren met mijn kinderen?

Ja, kinderen en families zijn meer dan welkom in onze hostels. Families krijgen sowieso een privé kamer. Meer info over onze familievriendelijke hostels vind je hier.

Kan ik ook een privé kamer krijgen?

Ja, je kan kiezen voor een gedeelde kamer of een privé kamer. Tweepersoonskamers en familiekamers zijn altijd privé.

Zijn lakens en dekens inbegrepen?

Lakens en dekens zijn in de meeste hostels inbegrepen. In Laarne en Ronse is dit vanaf 2 overnachtingen, in Blankenberge kun je lakens huren per nacht.

Heb ik een badkamer op de kamer?

In de meeste hostels hebben de kamers een eigen badkamer. Een aantal (oudere) hostels hebben nog gemeenschappelijk sanitair. Je vindt deze info terug per hostel.

Zijn handdoeken inbegrepen?

Handdoeken zijn niet inbegrepen. Je kunt ze zelf meenemen of ter plaatse kopen of huren.

Hoe ziet mijn kamer eruit?

De kamers in onze hostels zijn eenvoudig, zonder overbodige luxe maar wel met het nodige comfort. Vergeet die grote slaapzalen van vroeger, tegenwoordig zijn kamers van 2 tot 6 bedden de norm. De meeste kamers hebben een eigen badkamer, al zijn er nog een aantal hostels met gemeenschappelijke sanitair. Je vindt deze info terug per hostel.

Wat zijn de annulatievoorwaarden?

De annulatievoorwaarden en -kosten vind je terug bij onze Algemene Voorwaarden.

Is een jeugdherberg alleen voor jongeren?

Nee, onze jeugdherbergen staan open voor al wie jong van hart is, ongeacht de leeftijd! Daarom gebruiken we ook vaker de term 'hostel'. We hebben wel een grote expertise en geschiedenis in het jeugdtoerisme en bieden korting aan kinderen en jongeren.