Ontdek Leuven: Waar Historie Samenkomt met Jeugdige Levendigheid

Maxine

Verken het historische en jeugdige Leuven

Leuven is een stad die leeft en ademt met geschiedenis, terwijl het tegelijkertijd een bruisende jeugdige energie uitstraalt. Deze unieke combinatie maakt het tot een must-visit bestemming voor reizigers van alle leeftijden en interesses.

Historische Schatten en Moderne Geneugten

Stap terug in de tijd terwijl je door de eeuwenoude straten van Leuven dwaalt. Bezoek het prachtige Begijnhof, een oase van rust te midden van de stad, en bewonder de gotische pracht van de Sint-Pieterskerk. Maar Leuven is meer dan alleen geschiedenis - het is ook een stad van jeugdige vitaliteit. Verken de levendige studentenbuurt met zijn gezellige cafés en bars, waar de lokale bieren en levendige sfeer je omarmen.

Ontdek ook:

  • Het Groot Begijnhof: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie met charmante huisjes en rustige tuinen, perfect voor een ontspannen wandeling.

  • Het M-Museum Leuven: Voor liefhebbers van moderne kunst is dit museum een must-see, gelegen in een eigentijds gebouw in het historische centrum.

  • De Universiteitsbibliotheek: Beklim de bibliotheektorens voor een prachtig uitzicht over de stad.

  • De Oude Markt: Ook wel bekend als het "Langste Café ter Wereld", waar je kunt genieten van een drankje en de gezellige sfeer.

Tip! Met het ILUVLeuven Ticket kan je de highlights van Leuven bezoeken aan een heel voordelige prijs.
Bespaar tot 30% met dit ticket >

Overnacht in een centrale uitvalsbasis

Wil je optimaal van Leuven genieten? Verblijf dan in hostel De Blauwput, een betaalbare en goed uitgeruste accommodatie op loopafstand van het station. Kies uit comfortabele kamers voor 2, 4 of 6 personen, elk met een eigen badkamer. Het hostel biedt niet alleen ontbijt aan, maar heeft ook een gezellige sfeer waar je kunt ontspannen na een dag vol ontdekkingen.

Meer over De Blauwput


The Rusty Elbow Hostel Bar

Neem de tijd om te ontspannen in The Rusty Elbow Hostel Bar, waar je kunt genieten van een verfrissend streekbiertje en kunt socializen met medereizigers. Speel een potje tafelvoetbal of geniet gewoon van de levendige sfeer van deze ontmoetingsplek in het hart van Leuven.

Voor jongeren, families, scholen en bedrijven

De makkelijke bereikbaarheid en centrale ligging maken hostel De Blauwput de perfecte uitvalsbasis voor jong en oud, voor kleine en grote groepen. En de ruime vergaderzalen maken dit ook een populaire plek voor teambuildings en vergaderingen. De veelzijdigheid maakt dit hostel een populaire keuze voor allerlei soorten groepen die Leuven willen verkennen.

Verken ook:

  • Fietsroutes: Huur een fiets en verken de omgeving via de vele fietspaden rondom Leuven.
    Wist je dat we ook onze eigen fietsroutes, mét bagageservice, hebben uitgestippeld? Lees er alles over

  • Culturele evenementen: Bekijk de agenda voor festivals, concerten en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

Boek je verblijf in De Blauwput in Leuven

Helemaal klaar om Leuven te verkennen? 

Reserveer nu je kamer