5 Zalige Zomerbars (update 2018)

Tine

De pop-up zomerbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij doen een toer langs enkele Vlaamse steden en stellen jullie onze favoriete adresjes voor. Helaas hebben we nog niet alle zomerbars kunnen uittesten - er moet ook nog gewerkt worden, nietwaar? - maar dit is alvast een selectie die je zelf ook eens moet uittesten.

  • Antwerpen - Bar Paniek

De favoriet van Tamara - medewerkster van hostel Pulcinella in Antwerpen - is Bar Paniek op het Eilandje, een artistieke pop-up bar in een grote loods die omgetoverd werd tot een groen plekje waar je rustig een hapje kan eten en drinken. "Toegegeven, het is gewoon dicht bij mij thuis, maar ik kom er gewoon graag voor de losse en leuke sfeer die er hangt. Een beetje zoals bij ons in de hostel! Het uitzicht op het water is uiteraard ook mooi meegenomen, zeker bij valavond na een mooie zomerdag."

Meer info op de facebookpagina

  • Gent - Gentse Zomer

Gent gesloten na de Gentse Feesten? Vergeet het, er zijn nog voldoende zomerbars die wel open zijn na de feesten. Zoals dit nieuwe initiatief op het prachtig groen domein rond kasteel Slotendries. Een oase van rust in een mooie setting met verschillende bars en eetstanden. Daarnaast worden op het domein verschillende activiteiten georganiseerd.

Open van 15 juni tot 15 september
Meer info op de website

  • Kortrijk - Nuba-R

Nuba-r opent dit jaren de deuren op een spiksplinternieuwe locatie maar wel met dezelfde look & feel en heerlijke, opzwepende deuntjes. Pal in het centrum van Kortrijk, maar wel omringd door heel wat groen. Geniet van je drankje op het strand of in de ligstoelen, terwijl de kids ravotten in de speelzones.

Open van 1 juni tot 2 september
Meer info op de website

  • Mechelen - T’ile Malines

T’île Malines ligt op een soort van schiereiland langs de Dijle en biedt een groene oase van rust. Je kan er terecht voor een filmavond, liveoptredens of een gezellig drankje. Op zondagochtend kan je er ook brunchen.

Open van 17 juni tot 17 augustus. Van Donderdag t/m zondag.
Meer info op de website

  • Oostende - Polé Polé Beach

Voetjes in het zand, cocktail in de hand, zwoele vibes in de lucht en de zee in het visier... wat heeft een mens nog meer nodig? Wel, misschien ook een beetje zon? Ontdek Polé Polé Beach, een strandbar met een nostalgische doorleefde sfeer gemixt met een “Caribbean Touch”.

Open van 16 juni tot 16 september.
Meer info op de Facebookpagina


Op de website zomerbars.be vind je meer zomerbars in België. Veel plezier!