8 redenen om te bubbelen in een Vlaamse Jeugdherberg

Maxine

Grenzeloze vrijheid in eigen land

Reizen kreeg de afgelopen maanden een andere invulling. Maar daarom doen we het niet minder graag. Ook Vlaanderen heeft prachtige plekjes waar jij samen met je bubbel kunt genieten van een heerlijke vakantie. De Vlaamse Jeugdherbergen zijn alvast ingericht volgens de maatregelen en zijn beschikbaar voor iedereen uit eenzelfde gezelschap of bubbel. Kies uit 22 hostels en trek je terug aan zee, in de stad of in het groen. Wij bedachten alvast 8 redenen waarom jij het bubbelen in een Vlaamse Jeugdherberg niet mag missen!

            1.         Losse sfeer

Als bubbel is het super tof om tijd in een hostel door te brengen. Je hoeft nergens rekening mee te houden en jullie kunnen genoeg leuke dingen doen want er zijn binnen- en buitenruimtes maar er zijn ook altijd leuke plekken in de buurt! Samen wakker worden aan de ontbijttafel, een kampvuur maken in de tuin of uitstapjes maken naar de stad of naar de bossen. Het kan en mag allemaal.

 

            2.         Altijd een metgezel

Bang om je te vervelen? Als je met je bubbel bent, is er altijd wel iemand die zin heeft in een spelletje, een terrasje of een wandeling. Fietsen over snelle wegen of wandelen over trage paden, vanalles doen of juist lekker niksen, vroeg starten of juist laat op blijven. Waar je ook zin in hebt, de kans is groot dat je niet de enige bent!

 

            3.         Vrijheid om alleen te zijn

Zin om toch eventjes dat laatste hoofdstuk van je spannende boek door te lezen? Dat kan. In de hostels zijn er prachtige buitenruimtes waar je je terug kunt trekken. Liever een wandeling door de stad om het bruisende leven er van op te snuiven. Ook goed. Als je bubbel bovendien uit meer dan twee personen bestaat, hoef je je ook niet schuldig te voelen iemand alleen achter te laten.

 

            4.         Herinneringen maken

Als je ouder bent denk je vooral terug aan alle mooie momenten in je leven. Samen reizen valt daar ook onder. Wanneer je op vakantie bent geweest, zal je al snel merken dat je vaak nog met een warm gevoel aan bepaalde situaties en personen terugdenkt. Zoals die ene keer dat jullie met zijn allen die avontuurlijke fietstocht maakten door de bergen bijvoorbeeld. Zeker in deze periode vol maatregelen en social distancing zijn dit soort fijne herinneringen meer dan welkom om zo terug te kunnen kijken naar een tijd die, op zijn zachtst gezegd, wel bijzonder te noemen valt.

 

            5.         Diepgang creëren

Wanneer je doorgewinterde solo-reizigers vraagt naar het grote nadeel van reizen, vertellen ze dat ze het vaak wel vervelend vinden om telkens weer nieuwe mensen te leren kennen en opnieuw hun verhaal te moeten doen. Met je bubbel hoef je niet van nul te beginnen waardoor je tijdens boswandelingen of kampvuursessies diepgaande gesprekken kunt voeren en elkaar zo nog beter kan leren kennen.

vlaamse-jeugdherbergen-spot-zininvakantie

 

            6.         Laat je verrassen

Doordat je elkaar op een andere manier en in een andere omgeving leert kennen, kan je al eens versteld staan van een ander. Degene van wie je dacht dat hij of zij erg verlegen was, kan opeens openbloeien tijdens een vurig gesprek. Net zoals we soms ook verrast kunnen zijn over hoe veel prachtige plekken ons land bezit. We denken alles te hebben gezien maar kunnen zomaar weer verliefd worden op ons eigen landje.

 

            7.         Minimale reistijd, maximale quality

Je bent niet alleen binnen een mum van tijd op je bestemming binnen eigen land, ook ter plekke zijn er altijd leuke dingen in de buurt. Genoeg hostels die in de buurt van het station liggen moest je toch dat stapje verder willen gaan. Gedaan dus met eindeloos wachten op het vliegveld en alle stress die daarbij komt kijken. Jouw reistijd zal nooit langer dan vier uur bedragen en zo heb je nog meer quality time met je bubbel.

vlaamse-jeugdherbergen-spot-zininvakantie

 

            8.         Doe het veilig!

Als je als bubbel bij een Vlaamse Jeugdherberg boekt, krijg je automatisch een privékamer met eigen douche, toilet en lavabo. In een aantal jeugdherbergen zijn er ‘standaardkamers’ met een gedeelde badkamer. Deze ruimtes, maar ook alle kamers, worden regelmatig ontsmet wat de boel nog schoner maakt dan die al was. Dubbel feest!

vlaamse-jeugdherbergen-spot-zininvakantie

Benieuwd waar je volgende verblijf zal doorgaan?

Ontdek het hier

Zin in Vakantie bij Vlaamse Jeugdherbergen