Beleef de Limburgse Lente

Limburg staat in bloei!

Nu de polar vortex ons land heeft verlaten, kunnen we stilaan beginnen uitkijken naar de lente. Mijn favoriet blijft toch wel de Limburgse Lente, waar de bloesems rijkelijk bloeien en het bruist van evenementen en activiteiten. Een vakantie in fruitig Limburg moet deze lente dus zeker op je to-do-lijstje staan. Enkele tips:

Hasselt - Japanse Tuin

Vooral wanneer de kersenbloesems bloeien is de Japanse Tuin in Hasselt een waar paradijs. Op 25 maart wordt het begin van de lente er uitgebreid gevierd tijdens het Kersenbloesemfeest of Hanami. Het is een Japanse traditie, waarbij duizenden mensen samen komen om te picknicken onder de kerselaars.

Japanse Tuin
(c) Kris Van de Sande

Borgloon - geschiedenis, kunst & natuur

Vanuit het historische Borgloon duik je zo het groene hart van Haspengouw in: een gevarieerd landschap waar weilanden, boomgaarden, kapelletjes en kastelen elkaar afwisselen. De bloesems zorgen voor een extra touch in de lente en er zijn tal van wandel- en fietsroutes door deze prachtige bloesemstreek. Daarnaast werd het stadje ondertussen ook bekend vanwege het doorkijkkerkje – vorig jaar nog verkozen tot mooiste plekje van België door de lezers van de Britse krant ‘The Guardian’. Op verschillende plaatsen in Borgloon werden er kunstwerken geplaatst die je aanzetten om op een andere manier naar het landschap te kijken.

Doorkijkkerkje van Borgloon
Reading between the Lines (c) Kristof Vrancken

Bloesemmeter & fruitkalender

Traditioneel is april de bloesemmaand maar de bloesemperiode is ieder jaar anders en afhankelijk van verschillende factoren zoals de temperatuur. Wil je zeker zijn, dan hou je best de bloesemmeter in de gaten. Gelukkig valt er ook nadien van alles te beleven, want na de bloesemfeesten zijn er de… fruit- en oogstfeesten! Vanaf juni tot oktober begint het zware werk voor de fruittelers en oogsten ze het fruit. Verschillende bedrijven zetten de deuren open, laten je mee plukken of picknicken tussen de boomgaarden…

Hostel H - jouw uitvalsbasis

Hostel H in Hasselt is de uitvalsbasis voor een actieve vakantie in fruitig Limburg met vrienden of familie. Er zijn kamers voor 2, 4 of 6 personen, allemaal met een eigen badkamer. Het ontbijt is zoals steeds inbegrepen. Lunch en avondeten zijn op aanvraag. Kom je met de fiets? Dan kan je die veilig stallen in de afgesloten fietsenstalling. Wil je een fiets huren, dan kan dat vlakbij aan het station. Het fietspunt Hasselt biedt ook de B-Dagtrip 'Trein + Huurfiets' aan.


Boek Rechtstreeks voor de Beste Deal