Een Europese 1-nightstand in één van onze hostels?

Maxine

Neen, de ‘papa’ van Europa is niet Joost Klein, maar Robert Schuman. Op 9 mei 1950 richtte hij als Franse minister van Buitenlandse Zaken de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) op, een mijlpaal in de Europese geschiedenis, want het was de aanzet van wat nu de Europese Unie is. 74 jaar later mogen we blij zijn dat we in een verenigd Europa wonen. En wel om deze redenen:

  • Het bevordert de samenwerking tussen landen en zorgt voor vrede en stabiliteit op ons continent.
  • We kunnen een sterkere positie innemen op het wereldtoneel, waardoor onze stem luider klinkt.
  • Onze welvaart is erop vooruit gegaan. En terwijl onze ouders nog steevast cash geld moesten wisselen voor ze naar het buitenland konden, hebben wij nu een gelijke munteenheid, de euro, wat de rompslomp van het reizen verminderde.
  • En last but not least: door het vrije verkeer van personen kunnen we vrij reizen! We hoeven niet meer aan elke grensovergang te wachten om langs een tijdrovende en tenenkrullende douane te passeren.

Dus: HOERA voor Europa!

Voel je nu een golf van dankbaarheid omdat je Europeaan mag zijn? Wij ook! Daarom willen we jou ook oproepen om zeker te stemmen voor de Europese, federale en regionale verkiezingen op 9 juni. Niet enkel omdat er stemplicht is, maar vooral omdat stemmen belangrijk is voor je eigen toekomst. Stemmen is een krachtige tool om maatschappelijke verandering en vooruitgang te verkrijgen, en daar draag je dus zelf aan bij als je op 9 juni uit je kot komt.

Enneuh…

 

Verjaardagen zijn er om gevierd te worden. Daarom delen we gratis overnachtingen voor 2 personen uit, te besteden in één van onze hostels in België of Luxemburg.

Om niet uit de boot maar ín het bed te vallen, moet je simpelweg deze 10 vragen van onze Europa-Quiz beantwoorden:

Ik doe mee met de quiz!