Laat je inspireren op Reismarkt

Tine
reismarktwegwijzer

Zondag 24 februari 2019 tovert Wegwijzer de Stadshallen om voor de 34ste editie van Reismarkt. Uniek in z’n soort, is Reismarkt een ontmoetingsplek en uitwisselingsplaats van informatie van reizigers zelf. De place-to-be voor zowel backpackers, wandelaars, fietsers, wereldreizigers, citytrippers of koppels met kinderen, die hun reis zelf willen voorbereiden.

Reizigers informeren reizigers

250 ervaren reizigers maken bezoekers wegwijs in een streek, land of continent. Tijdens een persoonlijk gesprek of beeldreportages delen ze hun eigen reiservaringen en beantwoorden ze alle denkbare reisvragen.

Reizigers op zoek naar tips over een bepaalde bestemming, routes, idyllische kampeerplekken, of praktische informatie over reisverzekeringen of geldzaken, vinden op Reismarkt een correct antwoord. Bijna alle bereisbare bestemmingen en reisvormen komen aan bod. Reismarkt is dé plek bij uitstek om straffe verhalen en –vooral - informatie heet van de naald te krijgen.

In de kijker: 'duurzaam reizen' en 'reizen in digitale tijden'

Tijdens lezingen en beeldvoorstellingen besteden reizigers aandacht aan hun bewuste keuze om met de trein of fiets te reizen en alternatieve bestemmingen als prioriteit te stellen.

Workshops en panelgesprekken als ‘reizen met een drone’, ‘de beste reisapps’ en ‘digitale nomaden’ helpen bezoekers op weg om te reizen in digitale tijden. Ook andere thema’s, zoals ‘gezond op reis’ of ‘diefstal op reis’ staan weer op het programma.

Zintuiglijke ervaring van het reizen

Reizen doe je met je zintuigen. Op Reismarkt horen, smaken en zien we de wereld. De hele dag lang horen bezoekers andermans favoriete reismuziek. Via een interactieve afspeellijst, samengesteld voor en door reizigers, maken we kennis met muziek van de Andes tot de Filipijnen. Door Virtual Reality zien en beleven bezoekers de andere kant van de wereld. Ten slotte prikkelt de wereldkeuken ieders smaakpapillen.

Kom langs op onze stand

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw is een vaste waarde op Reismarkt, waar we reislustige globetrotters met plezier informeren. Je vindt ons in de bovenzaal en ook dit jaar valt er iets te winnen op onze stand. We geven een overnachting voor 4 personen weg in hostel Europa in Brugge. Ideaal als je na Reismarkt goesting hebt gekregen om deze mooie stad nog eens te (her)ontdekken!

Vergeet je VJH kortingsbon niet

 

De toegang bedraagt 10 euro, met je kortingskaart van de Vlaamse Jeugdherbergen wordt dit 8 euro.
Voor jongeren tot en met 25 jaar is de toegang gratis, ben je jonger dan 31 jaar dan betaal je 5 euro.

Download de kortingsbon