Toegankelijke hostels promoten op Destinations for All congres

Destinations for All

Op 1 en 2 oktober vond in Brussel de tweede editie van Destinations for All plaats. Deze internationale conferentie focust op inclusief of toegankelijk toerisme. Ook wij waren er present. We stelden er samen met onze partner Wetravel2 onze toegankelijke hostels én gezamenlijke ambitie voor.

Samen willen we namelijk werken aan All-In Hostels – hostels waar iedereen welkom is, ongeacht welke drempel dan ook. Dit staat ook zo in onze missie: iedereen de kans geven om te reizen!


En dus ook mensen met een beperkte mobiliteit. Wist je dat ze 35% uitmaken van de wereldbevolking en zelden (alleen) reizen? We willen er dan ook alles aan doen om ons aanbod uit te breiden voor een publiek dat maar één ding wil: even gemakkelijk kunnen reizen als iedereen.

Onze toegankelijke hostels kunnen een oplossing bieden voor mensen met een fysieke beperking die alleen of in groep willen reizen. Specifiek voor dit publiek willen we dan ook volgende zaken benadrukken:

  • Ja, jij kan ook op reis gaan.
  • Nee, dat hoeft geen fortuin te kosten.
  • Nee, we zijn geen zorghotel. Als je bij ons logeert, dan ben je één van de reizigers.


De volledige presentatie van Wetravel2 & Vlaamse Jeugdherbergen vind je terug op de website van Destinations for All - thema Inclusive Accommodations

Testimonial

Eerder deze zomer interviewden we Dries, begeleider bij S-Sport // Recreas. Hij was op fietsvakantie in jeugdherberg Die Loyale in Maldegem, met een groep mensen met een beperking. Hij is alvast overtuigd van de voordelen van een jeugdherberg. In deze video deelt hij graag zijn ervaring.

13 Toegankelijke hostels

Momenteel telt ons netwerk 13 toegankelijke hostels in Vlaanderen - hostels met het A of A+ label, het toegankelijkheidslabel van Toerisme Vlaanderen. De hostels in Hasselt, Kortrijk, Lier en Oostende zijn bekroond met het A+ label, de andere bezitten het A label.

Dat wil o.a. zeggen dat de jeugdherberg toegankelijk is met een rolstoel en dat er een aantal aangepaste kamers zijn, samen met aangepast sanitair. Daarnaast is er ook duidelijke signalisatie voorzien.


Het label voor toegankelijk toerisme geeft een belangrijke eerste indruk, maar vertelt niet alles. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van een specifieke hostel, vraag dan inlichtingen bij de hostel of raadpleeg het gedetailleerde verslag op www.toevla.be.

 

Hostel De Veurs
Voeren
groep jongvolwassenen voor de hostel
Brugge
Perspectief Gebouw Hostel de Ploate in Oostende
Oostende
Hostel H buitenkant
Hasselt
Kinderen spelen met knuffels in een kamer
Kortrijk
Uitzicht op de hostel en het kanaal
Brugge (Dudzele)
Jongeren chillen op het terras van hostel Pulcinella
Antwerpen
Binnenplein jeugdherberg 't Schipken
Geraardsbergen
Familie op meerpersoonskamer
Brussel
Kinderen spelen in de speeltuin van de jeugdherberg
Bokrijk (Genk)