Vlaamse Jeugdherbergen, Les Auberges de Jeunesse en BelRefugees bundelen hun krachten

Maxine

In een hartverwarmende blijk van solidariteit sloegen Vlaamse Jeugdherbergen (Vlaanderen) en Les Auberges de Jeunesse (Wallonië) onlangs de handen ineen voor een opmerkelijk initiatief ter ondersteuning van BelRefugees, als onderdeel van de 'Say HI for Peace'-campagne. Deze inspanning weerspiegelt niet alleen de kernwaarden van deze organisaties, maar belichaamt ook de spirit van Hostelling International.

Over Vlaamse Jeugdherbergen en Les Auberges de Jeunesse

Vlaamse Jeugdherbergen en Les Auberges de Jeunesse zijn hostelnetwerken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1931, zetten ze zich al lang in om de wereld een betere plek te maken door culturele diversiteit en interculturele uitwisseling te bevorderen. Deze toewijding zit diep geworteld in hun overtuiging dat reizen en ontdekken kunnen leiden tot een vreedzamere, begripvollere en tolerantere wereld.

BelRefugees: Een Geweldig Goed Doel

BelRefugees, de ontvangende partij van deze samenwerking, is een organisatie die zich inzet voor het ondersteunen van vluchtelingen in België. Ze bieden essentiële hulp, waaronder kleding, hygiëneproducten en basisbenodigdheden aan degenen die hun toevlucht in België hebben gezocht. Hun voortdurende toewijding om vluchtelingen te ondersteunen en hun welzijn te waarborgen, maakt hen tot een bron van inspiratie en hoop.

Het 'Say HI for Peace'-Initiatief

'Say HI for Peace,' oorspronkelijk bekend als Sleep for Peace, is een campagne geïnitieerd door Hostelling International. Vlaamse Jeugdherbergen en Les Auberges de Jeunesse hebben, gedreven door een gedeelde visie, deze campagne actief omarmd als een manier om hun inspanningen te bundelen en bij te dragen aan een wereld die zowel vreedzamer als begripvoller is. Voor het eerst hebben deze twee organisaties besloten de handen ineen te slaan en bij te dragen aan een wereld waar vrede en begrip heersen.

Kom meer te weten over Say HI for Peace

De Samenwerking

Meer dan een maand geleden begonnen Vlaamse Jeugdherbergen en Les Auberges de Jeunesse met het verzamelen van kleding, hygiëneproducten en kleine spulletjes om BelRefugees te ondersteunen. De reactie van gasten, medewerkers en mensen buiten de organisaties was enorm positief, wat de sterke gemeenschapszin en gedeelde doelen benadrukt.

Deze week kwamen Maxine van Vlaamse Jeugdherbergen en Mathilde van Les Auberges de Jeunesse bij elkaar om de verzamelde items samen te leggen. Daarnaast legden ze dit hele verzamelproces vast, van het uitladen van tassen tot het moment waarop Michel van BelRefugees arriveerde.

Tijdens deze hartverwarmende ontmoeting voerden Maxine en Mathilde een interview met Michel. Hij deelde zijn motivatie om voor BelRefugees te werken en benadrukte het belang van hun missie. Het gesprek inspireerde iedereen en liet zien welke rol we allemaal kunnen spelen in het creëren van een betere wereld.

Say HI for Peace 2023 Aftermovie

De Boodschap Verspreiden

Deze hartverwarmende samenwerking illustreert niet alleen de kernwaarden van Vlaamse Jeugdherbergen, Les Auberges de Jeunesse en BelRefugees, maar benadrukt ook de spirit van eenheid en vriendelijkheid die de wereldwijde community van Hostelling International kenmerkt. Het is het bewijs dat we met kleine acties gezamenlijk een groot verschil kunnen maken in de wereld.

Terwijl we doorgaan met het omgaan met de uitdagingen van onze tijd, laat deze samenwerking ons herinneren dat vriendelijkheid, compassie en solidariteit geen grenzen kennen. Samen kunnen we een vreedzamere en begripvollere wereld creëren voor iedereen.

Doe met ons mee en vier de kracht van collectieve vriendelijkheid en het domino-effect van goedheid. #SayHIForPeace #BelRefugees #HostellingInternational #EenheidInDiversiteit